Δίκη Τοπαλούδη: Ξέσπασε η μητέρα της – Πρόβατο επί σφαγή η Ελένη είπε η εισαγγελέας

[ad_1]

Του Δημήτρη Δαμιανού

«Καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους είναι στην αγόρευση της η εισαγγελέας στη δίκη για την δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλουδη. Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην αίθουσα ξέσπασε κατά των δυο κατηγορουμένων ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο. 

Η εισαγγελέας, είπε ότι δύο κατηγορούμενοι είχαν κάνει το ίδιο έγκλημα πολλές φορές, με παρόμοιο τρόπο, ενώ προανήγγειλε πως θα ζητήσει να διωχθούν και κάποιοι συγγενείς των κατηγορουμένων “που ψευδομαρτύρησαν, η προσπάθησαν να συσκοτίσουν το έγκλημα”. 

«Η δικαιοσύνη βλέπει πολύ καλά και στο σκοτάδι. Το σκοτάδι που οι κατηγορούμενοι μαζί με τους συγγενείς τους προσπάθησαν να ρίξουν στην υπόθεση.
Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι».

«Το είχαν κάνει πολλές φορές. Έκαναν εγκλήματα με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Κατ’επαγγελμα, κατά συρροή, πείτε το όπως θέλετε.Ο δευτερος (Αλβανός) ήταν το δόλωμα. Ο άλλος (Ροδίτης) ήταν ο πλούσιος. Εχει το αγγελικό πρόσωπο. Μπαίνει μπροστά, βρίσκει τα κοριτσια. Τη στόχευσε την Ελένη, δεν έγινε τυχαία. Διάλεγαν ευάλωτα κορίτσια και η Ελένη ήταν ευάλωτη εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Αρχίζοντας την αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. ….Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας….

Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Η εισαγγελέας εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα….Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια.  Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. …. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην  μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος,  ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

«Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον και στα διαλείμματα γελάνε. Είναι απολύτως συνεννοημενοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η διάχυση της ευθύνης αποσκοπεί στους ενόρκους. Να σκεφτούν “μήπως τη χτύπησε μόνο ένας”. Εκεί στοχεύει όλη αυτή η παράσταση».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε – απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα της Ελένης ξέσπασε κατά τη διαδικασίας και απευθυνόμενη στους δυο νεαρούς κατηγορούμενους τους ζητούσε να την κοιτάξουν κατά πρόσωπο…

“Τα πρόσωπα σας γιατί δεν τα δείχνετε και τα έχετε κατεβασμένα. Έριξες το σώμα του παιδιού μου για να εξαφανιστεί ανανδροι. Φτάνουν τα ψεματα!”, είπε η μητέρα..

[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.