pos-na-apofygete-diarroes-sto-spiti

Πώς να αποφύγετε διαρροές στο σπίτι

Εάν δεν είχατε ποτέ διαρροή στο σπίτι σας, είστε τυχεροί – υδραυλικοί Αθήνα – . Εάν η ατυχία έχει χτυπήσει την πόρτα σας, τότε γνωρίζετε σίγουρα ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να το αποτρέψετε. Να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες σας από έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Οι υδραυλικοί Αθήνα έχουν καταρτίσει μια λίστα με όλα τα σημεία που πρέπει να ελέγξετε εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα προβλήματα και διαρροές στο σπίτι. Μια μικρή επισκευή, εδώ και εκεί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εκκένωση του τραπεζικού λογαριασμού σας λόγω σπασμένων σωλήνων. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο με ευκολία και αυτοπεποίθηση

Τύποι διαρροών νερού

Υπάρχουν δύο τύποι διαρροών. Καταστροφικές διαρροές νερού που καταστρέφουν το σπίτι και δαπανηρές διαρροές νερού που αυξάνουν τους λογαριασμούς νερού.

Καταστροφικές διαρροές νερού συμβαίνουν στα σπίτια – πιο τακτικά από ό, τι θα περίμενε κανείς. Οι σωλήνες τουαλέτας εκρήγνυνται, οι σωλήνες παγώνουν, οι σωλήνες ψυγείου σπάνε,  οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Φανταστείτε διαρροή νερού όταν είστε μακριά για το Σαββατοκύριακο – θα μπορούσε εύκολα να πλημμυρίσει το σπίτι σας. Δεν σημαίνει μόνο δεκάδες χιλιάδες ζημιές – σημαίνει επίσης ότι πρέπει να φύγετε από το σπίτι σας, ώστε οι τεχνικοί να μπορούν να επιδιορθώσουν τη ζημιά. Αφαίρεση πλακιδίων, αντικατάσταση σωληνώσεων και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν για να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Ο άλλος τύπος διαρροής που συμβαίνει στα σπίτια είναι δαπανηρές διαρροές νερού. Μια υπόγεια άρδευση μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μήνες, αυξάνοντας τους συνολικούς λογαριασμούς κατά χιλιάδες. Η κατανόηση αυτών των τύπων διαρροών και η προσοχή σας μπορούν να σας σώσουν μακροπρόθεσμα!

4 Τύποι καταστροφικών διαρροών νερού στο σπίτι

Γενικά, υπάρχουν 4 τύποι καταστροφικών διαρροών νερού:

  • Διαρροές σωληνώσεων ζεστού νερού
  • Σωλήνες νερού
  • Γραμμές παροχής τουαλέτας
  • Αποτυχίες συσκευής

Οι σωλήνες διάρρηξης μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σπίτι σας και γενικά προκαλούνται από θερμοκρασίες ψύξης στο σπίτι σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια καταστροφική έκρηξη σωλήνων που μπορεί να συμβεί στους τοίχους.

Συσκευές όπως πλυντήρια και πλυντήρια πιάτων διαθέτουν τροφοδοτικά που το τροφοδοτούν. Πολλές φορές είναι καουτσούκ και είναι επιρρεπείς σε έκρηξη.

Η βλάβη των δεξαμενών ζεστού νερού με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αποτύχει και να προκαλέσει σημαντική ζημιά. Αυτό οφείλεται συνήθως στην έλλειψη συντήρησης ή αντικατάστασης των ράβδων ανύψωσης. Όταν μια δεξαμενή ζεστού νερού αποτύχει, το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι 120 λίτρα ζεστού νερού στο υπόγειό σας και στη συνέχεια η διαρροή συνεχίζεται.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι δαπανηρών διαρροών στο σπίτι;

Οι ακριβές διαρροές αυξάνουν τους λογαριασμούς νερού και μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι σιωπηλοί και εμφανίζονται μόνο στο μηνιαίο λογαριασμό νερού ως τεράστια αύξηση κόστους! Υπάρχουν δύο σημαντικοί τύποι δαπανηρών διαρροών νερού που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Διαρροές τουαλέτες εμφανίζονται συνεχώς και είναι πολύ πιο πιθανό να συμβούν σε κτίρια όπως πολυκατοικίες. Είτε ένα πτερύγιο τουαλέτας διαβρώνει και αφήνει αργά το νερό να περάσει ή η τουαλέτα έχει κενά κατά την κόλληση, προκαλώντας διαρροές σαν ανοιχτή βρύση.

Οι διαρροές άρδευσης συμβαίνουν συνήθως υπόγεια και μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθούν. Μια υπόγεια γραμμή θα σπάσει, διαβρώνεται ή θα παγώσει το χειμώνα λόγω έλλειψης νερού. Αυτές οι διαρροές μπορούν να αυξήσουν το λογαριασμό σας στο νερό και να χρειαστούν πολύ χρόνο για να βρεθούν.

Τι θα σας κοστίσει η ζημιά μιας διαρροής;

Η διαρροή νερού είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο γίνεται η ασφάλεια σπιτιού στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, η μέση αξίωση ασφάλισης κατοικίας για σπασμένο σωλήνα είναι πάνω από 100.000 €. Ωστόσο, η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη ανάλογα με το τι έχετε στην περιοχή του σπιτιού σας, τη διαρροή.

Μέσα σε 24 ώρες, η διαρροή αρχίζει να αναπτύσσεται σε στάσιμο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φθορά στα έπιπλα και σε άλλα αντικείμενα. Εκτός από τις άμεσα ανιχνεύσιμες διαρροές, οι μη εντοπισμένες διαρροές νερού μπορούν να προσθέσουν εκατοντάδες στον λογαριασμό νερού κάθε χρόνο.

Ένα υπόγειο γεμάτο νερό είναι ένα προφανές πρόβλημα, αλλά μερικές διαρροές μπορεί να περάσουν απαρατήρητες προκαλώντας τεράστιες διαρροές στον λογαριασμό σας νερού. Μια διαρροή, όπως η διάβρωση τουαλέτας, μπορεί να προκαλέσει τη ροή του νερού όλη την ημέρα, προσθέτοντας εκατοντάδες ευρώ στο λογαριασμό νερού κάθε μήνα.

Μια διαρροή θα μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες ευρώ στο σπίτι για την επισκευή και την αντικατάσταση συσκευών. Θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει ανεπανόρθωτα την ιδιοκτησία σας καταστρέφοντας φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.

Παρόλο που μπορείτε να αντικαταστήσετε τα δάπεδα, την τηλεόρασή σας ή το πλυντήριο σας, είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να σκεφτείτε κάποια πράγματα στο σπίτι σας που απλά δεν θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε εάν επρόκειτο να υποστούν ζημιά.

Πώς να αποφύγετε διαρροές στο σπίτι;

Ελέγχετε τακτικά τη στέγη. Ελέγχοντας την οροφή του σπιτιού σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο διαρροής από αυτήν την πηγή. Ειδικά μετά από μια δυνατή καταιγίδα ή πολύ δυνατούς ανέμους, είναι καλό να κοιτάξετε την κατάσταση της στέγης του σπιτιού σας. Εάν τα πλακίδια είναι κατεστραμμένα, μην ξεχάσετε να τα αντικαταστήσετε ή να τα επισκευάσετε.

1. Καθαρίστε την υδρορροή

Μια πολύ συνηθισμένη αιτία πλημμύρας είναι οι φραγμένες υδρορροές. Εάν δεν καθαρίζεται τακτικά, οι υδρορροές στο σπίτι μπορεί να φράξουν. Οι πέτρες, τα φύλλα που παρασύρονται από το νερό της βροχής και τη σκόνη μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές διαρροές στο σπίτι σας. Ο τακτικός καθαρισμός και η λίγη φροντίδα θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα.

2. Δώστε προσοχή στα ηχητικά σημάδια

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε διαρροές στο σπίτι είναι να δώσετε προσοχή στη λεπτομέρεια. Εάν ακούσετε περίεργους θορύβους, ακόμη και όταν το μπάνιο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, θα πρέπει να το ελέγξετε. Ένα άλλο σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα είναι το νερό που στάζει.

Αποφύγετε να πετάτε αντικείμενα στον νεροχύτη και την τουαλέτα. Ελέγξτε επίσης την πίεση του νερού. Εάν είναι χαμηλή σε σύγκριση με το συνηθισμένο σας, οι υδραυλικοί Αθήνα μπορούν να σας βοηθήσουν για να λύσετε το πρόβλημα, πριν αντιμετωπίσετε διαρροές στο σπίτι σας.

3. Ελέγξτε τα παράθυρα του σπιτιού

Ένας ασφαλής τρόπος για την αποφυγή διαρροών στο σπίτι είναι να ελέγχετε τα παράθυρα τακτικά. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο της υγροποίησης  των παραθύρων. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να έχει μια ποικιλία αρνητικών επιπτώσεων όχι μόνο στο σπίτι σας αλλά και στην υγεία σας. Οι υδραυλικοί Αθήνα θα σας προτείνουν τη σωστή λύση στο πρόβλημα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

4. Μονώστε τους σωλήνες στο σπίτι σας

Αν και η χώρα μας είναι γνωστή για το ήπιο και εύκρατο κλίμα της, μερικοί χειμώνες είναι πραγματικά κρύοι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν σε ψύξη του νερού στους σωλήνες. Αυτό, φυσικά, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στους σωλήνες, με αποτέλεσμα διαρροές στο σπίτι. Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μονώσουμε τους σωλήνες πριν από το χειμώνα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει.

Όποιο πρόβλημα κι αν έχετε στο σπίτι σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υδραυλικούς μας στην Αθήνα για να σας δώσουμε τη λύση που χρειάζεστε. Οι υδραυλικοί Αθήνα είναι πάντα δίπλα σας!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικοί Αθήνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.